Az az igazság, hogy a fánk projekt még mindig húzódik, de lesz majd az is egyszer csak. Helyette lekváros bukta lett. :) Már annyira hozzá vagyunk szokva a sok zöldség meg a gyümölcshöz, hogy nem kívánjuk annyira az édességet. Azért van kivétel......persze, hogy a csoki. :)
Lekváros bukta: 60dkg liszt
csipet sò
3 ev.k. cukor
2 tojás sárgája
1 tojás
3dl tej
6dkg olvasztott margarin
2,5dkg élesztõ
barack lekvár
1 tojás a tetejére
Langyos tejbe beleöntöm a fél tasak szárított élesztõt, ami persze otthonról való majd kevés cukrot is adok hozzá és 10-15 p alatt felfuttatom. Lágy, hólyagos tésztát dagasztok a többi hozzávalóval és a végén a margarint is belekeverem. Hagyom duplájára kelni, kb 1h. Lisztezett deszkára borítom, mivel nincs nyújtófám ezért a kezemmel tapicskolom ujjnyi vastagra. Akkora négyzeteket vágok kb 6*6, hogy nekem ne legyen túl nagy mert én a kis buktákat szeretem. Majd mindegyik kockát megkenem barack lekvárral, az enyém nem volt olyan kemény de pont megfelelt, így kevesebbet tettem rá, mert minden cseppje aranyat ér nekünk mert ez is hazai. Egymásra hajtom a kocka formát és jól összenyomkodom a végeit. A tepsit kibélelem sütõpapirral, persze ezt is otthonról hozztuk és bele helyezem a buktákat. Az a jó ha szorosan rakjuk, hogy kitöltsék a bukták a tepsit. Ruhával letakarom kb. 30-40p megint a duplájára kel, nekem a kisradiátor volt a meleg hely. :) Mikor megkelt, az egész tojással lekenem a tetejét, 180f elõmelegített sūtõben 20-25p alatt kész. Az enyém épp, hogy megkapta kicsit a tetejét, legközelebb elég lesz a 20p is. Ha kész hagyom kihūlni, én nem nagyon tudtam várni mert hideg tejjel gyorsan melegiben négy darabot sikerült befalnom. Jó étvágyat hozzá!!!!! Nekünk jól esett. :)